Divisie Tools & Technology

Aan het hoofd van deze groep staat Artura Tools & Technology Group. Door de jaren zijn wij uitgegroeid tot een groep van vooraanstaande gereedschapmakers / verspaners. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Doetinchem. Vanaf het prille begin in 1962 is vakkundigheid altijd de basis gebleven van de Groep.

De filosofie is het creëren van een flexibel netwerk van technologisch hoogwaardige en gespecialiseerde bedrijven. Voor (potentiële) klanten biedt de Artura Tools & Technology Group op deze manier een one-stop shop waar aan de klantspecifieke wensen en vereisten kan worden voldaan. Dit alles op een zeer kosteneffectieve wijze en met een uitgebreide service.

Op dit moment bestaat de Artura Tools & Technology Group uit de volgende bedrijven:

Artura

Dexter Mould Technology (oorsprong in 1962) is gespecialiseerd in de engineering en fabricage van hoogwaardige thermoformmatrijzen en dry moulded fiber matrijzen. Deze producten worden wereldwijd verkocht aan onder meer klanten in de verpakkingsindustrie (veelal ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie). Ook zijn zij vanwege hun grote ervaring in aluminium verspaning dè partner in toelevering van aluminium werkstukken.

dextermt

Coremans, opgericht in 1979, is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en vervaardigen van Injection Stretch Blow Molding (ISBM) matrijzen. Ook zijn zij actief in het toeleveren van vaak complexe, klantspecifieke machinecomponenten. Markten waarin Coremans actief is, zijn de halfgeleider (semiconductor) industrie, lucht en ruimtevaart.

Coremans

Ten Vaarwerk, opgericht in 1962, is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van matrijzen en hoognauwkeurige gereedschappen voor o.a. de halfgeleider (semiconductor) industrie.

Ten Vaarwerk

Formital (2010) is deskundig in design, engineering en fabricage van matrijzen voor dunwandige verpakkingen, met inbegrip van in-mould labeling.

Formital

R&R Metal Products, opgericht in 2000, is gespecialiseerd in het bewerken van de meest uiteenlopende materiaalsoorten, waaronder exotische materialen . Denk aan legeringen (alloys), titanium en duplex. Elke aanvraag/opdracht is maatwerk en wordt door R&R Metal Products met precisie uitgevoerd. Het bedrijf werkt voornamelijk voor machinebouwers, constructiebedrijven, chemiebedrijven en bedrijven die actief zijn in de olie- en gasindustrie.

R&R metal products

Metaaltechniek Tholen, opgericht in 1994, is een modern metaalbedrijf gespecialiseerd in CNC verspaning van staal, RVS, titanium en kunststoffen. Het bedrijf is al sinds 1994 NEN-EN-ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Metaaltechniek Tholen